A baba-mama tornáról

Az óra fő célja elsősorban az anyukák alakformálása egy kellemes összejövetel keretében. A torna alatt hasonló élethelyzetben lévő anyukák társaságában lehetsz anélkül, hogy felügyeletet kellene biztosítanod a picidnek. A foglalkozás lényege, hogy amíg anyuka kikapcsol, tornázik, addig a babák játszanak és ismerkednek egymással. Az órán semmi sem kényszer: azokat a piciket, akik engedik, szívesen bevonjuk a gyakorlatokba, de ha csak játszani szeretne, az is lehetséges, sőt ha arra van igénye, meg is szoptathatod. Minden a ti igényeiteknek megfelelően zajlik, hogy baba és anyukája egyaránt jól érezze magát. Ha nincs elég időd arra, hogy odafigyelj magadra is, de szeretnél újra fitt formába kerülni, akkor gyere el és tornázzatok együtt! Hidd el: együtt sportolni is könnyebb, mint egyedül!

Mit hozz a babának?

Némi rágcsa, innivaló, egy babapléd, a pelustáska szokásos tartalma és néhány kedvenc játék elég is lesz a boldogságához. Semmi extra ruha nem kell neki, legyen kényelmesen öltöztetve.

Mit hozz magadnak?

Innivalót, teremcipőt és kisméretű törölközőt. Legyen rajtad sportmelltartó, kényelmes nadrág és rövidujjú/ujjatlan felső. Átöltözési lehetőség van, de akár teljes harci díszben is lehet jönni.

Az óra felépítése, gyakorlatai: Az óra elején a bemelegítés során átmozgatjuk az izmokat, ízületeket, ezáltal felkészítjük a szervezetet a terhelésre. Ezután a kritikus (has, fenék, kar, comb) testrészeket formáljuk. A hát-és derékfájdalmak megelőzésére, vagy csökkentésére a gerinc mozgatásában részt vevő izmokat erősítjük. Mummy Tummy trénerként nagy hangsúlyt fektetek a hasizom szülés utáni regenerálására, illetve foglalkozunk a szétnyílt hasizommal is. Az óra végén elmaradhatatlan a gátizomtorna, amivel megfelelően kezelhető, vagy elkerülhető az inkontinencia. A regeneráció gyorsítása és a sérülések elkerülése érdekében a foglalkozást nyújtással zárjuk.

Miért jó a babának?

Megszokja és természetesnek tartja majd a mozgást, ezáltal a zenéhez, mozgáshoz és az egészséges életmódhoz való viszonya a későbbiekre nézve előnyösen alakulhat. A többi baba pedig a társas készségeire lehet pozitív hatással. Az új környezet és élethelyzet pedig annyira kifárasztja őket, hogy garantált a hosszú ebéd utáni szundi.

Miért jó neked?

Ami a testnek fizikai értelemben kihívás, az mentálisan viszont pihentető, ezért ezzel a mozgásformával nemhogy elfáradsz, hanem feltöltődsz majd energiával. Ráadásul ez egy remek lehetőség arra, hogy más babákkal és anyukákkal ismerkedj. Szakadj ki te is a mindennapi rutinból!

További információkért várlak a FB csoportban:
https://www.facebook.com/groups/1926161867702660/
A gödi Művelődési Ház homlokzata

Link ajánló


Göd város honlapja Göd Város Hivatalos Honlapja
A Nemzeti Kulturális Alap Honlapja
Beszamolo Csoori Sandor palyazat.pdf
Kakaoscsiga Fesztivál - Göd
Programajánló hírlevelünk

Ezen az oldalon iratkozhat fel Programajánló hírlevelünkre, itt módosíthatja beállításait. A leiratkozás is ezen az oldalon lehetséges