A Babahordozó Klub március óta működik a művelődési házban, célunk, hogy azoknak a gödi és környékbeli (dunakeszi, váci…) anyukáknak, akik hordozzák a gyermeküket legyen rendszeres alkalmuk a találkozásra. Valamint az érdeklődő, leendő szülőknek/ nagyszülőknek szeretnénk bemutatni a babagondozásnak ezt a módját.
A különböző kendőfajták, megkötési módok bemutatása mellett a klub hangsúlyt fektet a kötődő nevelés, mosható pelenka és a környezettudatos háztartásvezetés népszerűsítésére is.
Havonta egyszer gyűlünk össze, minden alkalommal egy-egy vállalkozó szellemmű anyuka tart egy rövid (10-15 perces) előadást különdöző témákban, de volt már egy- két néptáncos alkalom is valamint egy zenebölcsi foglalkozás is, mindkettőnek nagy sikere volt.
A klub további része kötetlenül zajlik, a gyerekek játszanak, mamák beszélgetnek, receptet cserélnek
Minden témának (hordozás, mosható pelenka, zöld háztartás, szoptatás, kötődés) van felelőse, akikhez az érdeklődők fordulhatnak a kérdéseikkel. Van köztünk pszichológus anyuka is, aki szintén segítségére van a mamáknak.
A résztvevő anyukák közül többen felajánlottak kendőt, pelenkát, könyveket, amit a klubban ki lehet kölcsönözni.
Működik egy levelező lista is, ahonnan az aktuális információkról, programokról lehet értesülni. A honlapunk címe pedig: www.dunaihordozoklub.com.
A nyári szünet alatt is összejöttünk, vendégül láttuk egymást. Voltunk együtt strandon, kirándulni, szilvás gombócot főzni.
Reméljük még sokáig működhet ez a klub és sokakkal megismertethetjük a babahordozás örömét.

vissza
A gödi Művelődési Ház homlokzata

Link ajánló


Göd város honlapja Göd Város Hivatalos Honlapja
A Nemzeti Kulturális Alap Honlapja
Beszamolo Csoori Sandor palyazat.pdf
Kakaoscsiga Fesztivál - Göd
Programajánló hírlevelünk

Ezen az oldalon iratkozhat fel Programajánló hírlevelünkre, itt módosíthatja beállításait. A leiratkozás is ezen az oldalon lehetséges