GDSE TÁNCSZAKOSZTÁLY

A Táncszakosztály vezetője és a csoportok oktatója: Árvainé Dézsi Yvett Táncpedagógus. 10 éve foglalkozom a gyermekek tánc oktatásával. A szakosztály közel 80 fővel büszkélkedhet. Több csoport, óvodás és főiskolás tanítványok egyaránt a szakosztály tagjai.
Az oktatás helyszínei: a Huzella Iskola és a Jamh Művelődési ház

A táncórákon alkalmazott bemelegítő és levezető gyakorlatok fejlesztik a gyerekek mozdulatait és a tánc koreográfiájának gyors elsajátítását, a koncentrációs képességet. A tánccal összekötött edző tréningek során a gyermekek érzékszervei kifinomulnak, a megfigyelő készségük javul, a mozgásuk plasztikusabbá válik. Az összetett gyakorlatok fejlesztik a gyorsaságot, a hallást, javítják a gyors reagálást és a reakció időt. A jó hangulatú óra felpörgeti a gyermekeket, jó kedvet csinál, motiválja őket, hogy minél gyorsabbak, ügyesebbek legyenek. A tánc gyakorlatok alatt javul a testtartásuk, rögzül az adott gyakorlat, fejlődik a mozgáskoordinációjuk, javul a gyorsaságuk és az esetleges többlet súly feleslegük is eltűnik. Munkánkat a Huzella Tivadar Általános Iskola gyógy-testnevelője felügyeli és írja elő a problémás gyermekek számára alapvetően fontos mozgássorokat, amelyeket az erőnléti edzések programjába beépítünk.

A színpadi fellépések egész évben láthatóak a városi rendezvényeken valamint a bálokon, valamint a szabadtéri programokon. Minden előadás fejleszti a gyermekek magabiztosságát, ritmusérzékét és a koncentrációs készségét. Javul a gyermekek egészséges versenyszelleme, nő a kitartásuk.
Az alkalmazott speciális feladatok nagyon fontosak, az érzékszervek finomítására kitűnően alkalmasak, segítik a tanítványok megfigyelő készségét, fejlesztik az egyöntetű plasztikus mozgást. Nagyon sokat segítenek a gyermekek mimikai kifejezésében. A színpadi fellépések alkalmával az arcuk kifejezőbbé, megjelenésük, előadásmódjuk esztétikussá válik.

Fő célunk a testtudatra való nevelés, a mozgás szeretetének és szükségességének átadása és az egészséges életmódra nevelés. A táncórákon előre kidolgozott és alkalmazott didaktikai módszert alkalmazunk, mely sokat segít a gyermekek egészséges személyiségének kialakításában és a helyes mozgáskultúra elsajátításában.

Tapasztalatunk az, hogy munkánk a sport és művészeti eredményen túl segíti a tanítványokat a szorongásaik, félelmeik levetkőzésében, leküzdésében. Önbizalmat, magabiztosságot ad mind a magánéletük mind a közéleti megjelenésük, mind a sport és művészeti életük területén.

Gödi Diák-Sportegyesület Táncszakosztály
Cím:  2131. Göd, Erdész köz 6
Szakosztályvezető: Árvainé Dézsi Yvett
Telefonszám: 06-30-911-6809
E-mail: d.yvett@freemail.hu

Oktatók: Árvainé Dézsi Yvett
               Harkai Anett

A Táncórákat a Huzella Tornateremben és a Jamh-ban tartjuk. A GDSE Táncszakosztálya 2010. Január 1. óta a 6 és 22 év közötti diákok számára nyújt sportolási lehetőséget.
vissza
A gödi Művelődési Ház homlokzata

Link ajánló


Göd város honlapja Göd Város Hivatalos Honlapja
A Nemzeti Kulturális Alap Honlapja
Beszamolo Csoori Sandor palyazat.pdf
Kakaoscsiga Fesztivál - Göd
Programajánló hírlevelünk

Ezen az oldalon iratkozhat fel Programajánló hírlevelünkre, itt módosíthatja beállításait. A leiratkozás is ezen az oldalon lehetséges